• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 18 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Καγιανάς ή Στραπατσάδα;

Ορεκτικά

Το αιώνιο ερώτημα…

Όπως και να το πούμε, παραμένει ένα τέλειο και γρήγορο συνοδευτικό φαγητό για όσους λατρεύουν τα αυγά! Συνηθίζεται να το φτιάχνουμε το καλοκαίρι, που έχουμε φρέσκιες ντομάτες σε αφθονία, αλλά όποια εποχή και να το φτιάξεις – πίστεψέ με – αποκλείεται να πάει χαμένο! Στην κλασσική του εκδοχή φτιάχνεται με αυγά, ντομάτες και φέτα, αλλά στην δική μου οικογένεια προτιμάμε τη φέτα στο πιάτο. Συνεχίζω λοιπόν την παράδοση αλλά, όσο και αν προσπαθώ, ποτέ δεν γίνεται σαν της γλυκιάς μανούλας. 🙁 Πού θα μου πάει όμως…

Αλήθεια, εσύ ξέρεις από πού προήλθε η ονομασία Στραπατσάδα;

Strictly for Egg Lovers!

Strictly for Egg Lovers!

ΥΛΙΚΑ

5 ώριμες ντομάτες

5 αυγά

1 1/2 κουτάλα ελαιόλαδο

Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια.

Τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,  τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το ζουμί τους.

Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι (ίσα ίσα να σπάσουν οι κρόκοι).

Λίγο πριν “στεγνώσει” η σάλτσα προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά.

Ανακατεύουμε ελαφρά. (Θυμήσου! Δεν θέλουμε να γίνουν όλα μία ενιαία μάζα. Πρέπει να ξεχωρίζει το αυγό από τη ντομάτα.)

Τα αφήνουμε για λίγο στην ησυχία τους και μετά ανακατεύουμε πάλι.

Όταν το αυγό ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 3/4 της ώρας, αλλά είναι πολύ εύκολο.

Υ.Γ. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς φρέσκο ψωμί, για να βουτάμε στο ζουμάκι!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

1 Σχόλιο

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    19 November, 2009

    Permalink

    Eva:


    Λοιπόν! Εγώ είμαι egg big time hater!! AΛΛΑ..μετά από αφόρητη πίεση, κάποτε έκανα το salto mortale και δοκίμασα την καλαματιανή εκδοχή (τι κάνει κανείς για τον έρωτα..!). Στην καλαμάτα το εμπλουτίζουν με παστό χοιρινό, πέραν των παραπάνω υλικών και οφείλω να ομολογήσω ότι όχι μόνο δεν έκανα έκκληση για χαρτοσακούλα αεροπλάνου, αλλά μπορώ να πω ότι μου ήταν ευχάριστο στη γεύση. Φυσικά είναι πολύ βαρύ πιάτο και στην 4 μπουκιά έχει λαδώσει για τα καλά το εντεράκι σου!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes