• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 27 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς

Κυρίως πιάτα

Μια ακόμα πρόκληση, μια νέα εμπειρία…

Από μικρή τρελαινόμουν γι΄αυτό το πιάτο! Μέχρι τώρα απέφευγα να το φτιάξω, γιατί η ιδέα του να βάλω τα χέρια μου μέσα στον ωμό κιμά δεν μου φαινόταν πολύ καλή… Όντας “Νέα Νοικοκυρά σε Απόγνωση” – τίτλος που δύσκολα αποκτάται – αποφάσισα να φανώ θαρραλέα και να κάνω το μεγάλο βήμα. Σήμερα λοιπόν, έβαλα όλους τους ενδοιασμούς μου στην άκρη και χωρίς αναστολές όρμησα με τα χέρια στον αβοήθητο κιμά. Στην αρχή, οφείλω να παραδεχτώ, ότι το συναίσθημα δεν ήταν ευχάριστο. Όμως, επειδή κάθε μέρα ανακαλύπτω ότι η μαγειρική είναι γεμάτη νέες εμπειρίες, δεν πτοήθηκα. Το αποτέλεσμα? Ξένια vs Κιμάς… Σημειώσατε 1!

Το χαμόγελο της επιτυχίας!

Το χαμόγελο της επιτυχίας!

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

Για τη ζύμη:

250gr μοσχαρίσιο κιμά

250gr χοιρινό κιμά

1 κρεμμύδι κομμένο στο blender

1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ

Αλάτι – πιπέρι

Για τη σούπα:

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 κλωνάρι σέλινο

1 κουτάλα λάδι

1 κουταλιά της σούπας φυτίνη

250gr πολτό ντομάτας

600ml νερό

Αλάτι – πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

2 λεμόνια

2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το ρύζι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν μια ενιαία μάζα.

Συνεχίζουμε κάνοντας τον κιμά μικρά μπαλάκια. Αν τα γιουβαρλάκια καθώς τα πλάθουμε κολλάνε στα χέρια μας, τότε αλοίφουμε τις παλάμες μας με λίγο λάδι.

Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι, τη φυτίνη, το σέλινο, τα καρότα, τον πολτό ντομάτας, το νερό και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Μόλις η σούπα πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Στο διάστημα αυτό τα γιουβαρλάκια θα μοιάζουν με μικρούς αχινούς, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό.

Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, σειρά έχει το αυγολέμονο.

Βάζουμε σε ένα μπωλ το ασπράδι από τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Χωρίς να διακόψουμε καθόλου το χτύπημα, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό από τα λεμόνια.

Έπειτα, προσθέτουμε προσεκτικά το ζουμί από τα γιουβαρλάκια, το οποίο πρέπει να είναι πολύ ζεστό.

Προσοχή! Πρέπει να ανακατεύουμε διαρκώς σε όλη τη διάρκεια της παρασκευής του αυγολέμονου για να μην μας “κόψει”!

Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε.

Έτοιμο! Καλή μας όρεξη!

Το μυστικό της επιτυχίας: Μην ξεχάσεις να “στείλεις φιλάκι” καθώς ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

1 Σχόλιο

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    21 February, 2014

    Permalink

    marizza:


    Το φτιάχνω. Θα σου πω σε καμιά ώρα;)




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes