• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 February, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Ρεβιθάδα φούρνου

Κυρίως πιάτα

Τα εγκαίνια της γάστρας!

Όταν σου κάνουν ένα τέτοιο δώρο, δεν έχεις παρά να το εγκαινιάσεις όπως του αρμόζει: Με τρόπο εντυπωσιακό!

Για μερακλήδες!

Για μερακλήδες!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

500γρ ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

χωριάτικα λουκάνικα ή μπέικον (η ποσότητα εξαρτάται από τα γούστα μας!)

200γρ τυρί φέτα

2 κουτάλες λάδι

250γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

αλάτι – πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν μέσα σε αρκετό νερό.

Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 1 ώρα και ανακατατεύουμε περιοδικά.

Έπετα, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με φρέσκο νερό και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Πριν πάρουν βράση, θα χρειαστεί να τα ξαφρίσουμε.

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.

Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λουκάνικα, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με μπέικον. Δίνει διαφορετική γεύση, αλλά είναι εξίσου υπέροχο!

Προσθέτουμε στη γάστρα με τα ρεβίθια το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα λουκάνικα και έπειτα την ντομάτα και το λάδι.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά.

Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και νεράκι, για να γίνει ζουμερή η σαλτσούλα μας!

Κλείνουμε τη γάστρα και την βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Λίγο πρίν σβήσουμε το φούρνο, πασπαλίζουμε το φαγητό με τριμμένη φέτα και το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Προμηθευτείτε με φρέσκο ψωμί και αρκετό κρασί γιατί τραβιούνται!

Καλή σας απόλαυση!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Αρακάς… The Green Fast Food!

10 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    7 February, 2010

    Permalink

    George:


    Μμμ… Ρεβίθια.
    Ιστορικά, τα γεύματα μου που περιλαμβάνουν ρεβίθια τελειώνουν ή όταν αδειάσει η κατσαρόλα ή όταν φτάσω ένα βήμα πριν το θάνατο από ρήξη στομάχου. Στη δεύτερη περίπτωση υποχορώ για να μπορώ να φάω και άλλα ρεβίθια αργότερα. Προαιώνια μάχη σου λέω.



  2. My Website

    8 February, 2010

    Permalink

    eva:


    Αν και δεν είμαι fan των ρεβιθιών αν εξαιρέσει κανείς το humous (τύπος πατέ)η συνταγή που διάβασα μου ακούγεται αρκετά λαχταριστή για νατην δοκιμάσω ειδικά λόγω εποχής και ας όψεται και τα θρυλικά ‘αρωματικά’ λουκάνικα Μακρακώμης που έχω στην κατάψηξη και δεν χέρω τί να τα κάνω!!! Όσο για τον φίλο άναγνώστη Γιώργο…φαντάζομαι μετά το στομάχι, η μάχη μεταφέρεται και στο γαστρεντερικό σύστημα με αντίστοιχα ‘θανατηφόρα’ αποτελέσματα..!!!



  3. My Website

    8 February, 2010

    Permalink

    Τάκης:


    Ζήτω άπαντα τα όσπρια και δη του φούρνου, πλην των φρέσκων κουκιών.



  4. My Website

    9 February, 2010

    Permalink

    George:


    Αγαπητή Εύα, συνήθως λυποθυμώ άρα δεν θυμάμαι πολλά!



  5. My Website

    9 February, 2010

    Permalink

    maritsa:


    Η όλη περιγραφή με ταξιδεύει σε ορεινό χωριό της Μεσσηνίας ή στον Έμπονα της Ρόδου. Ευχαριστώ!
    Το μόνο που λείπει είναι ο ξυλόφουρνος..

    ΥΓ. Συνοδεύει άριστα ένα καλό κόκκινο μπρούσκο, ε;



  6. My Website

    11 February, 2010

    Permalink

    Η ΘΕΙΑ:


    Γεια σου Ξένια μερακλού με τις ωραίες συνταγές σου! Νοστιμότατα τα ρεβύθια όπως και να τα μαγειρέψεις.
    Ενα μικρό tip: Αντι να προσθέσεις λίγο νεράκι πριν κλείσεις την γάστρα, μπορεις να αφήσεις τα ρεβύθια με λίγο απο το νερό στο οποίο έχουν βρασει. Χυλώνει η σάλτσα πιο εύκολα.
    Πολλά φιλάκια xxxxxx



  7. My Website

    14 February, 2010

    Permalink

    George:


    Τα δοκίμασα χθες το βράδυ στην παραλλαγή με το bacon. Θεϊκά, αλλά τα προτιμώ με το λουκάνικο.



  8. My Website

    19 February, 2010

    Permalink

    Λορέντζος:


    Αγαπητέ Γιώργο σε θαυμάζω! Με το εν λόγω όσπριο δεν έχω κερδίσει ούτε μία μάχη. Το ότι δεν έχω πεθάνει (ακόμα) το χρωστάω σε συγγενείς που τελευταία στιγμή με τράβηξαν έξω από το τσουκάλι.
    Θα ήθελα να ξέρω γιατί στις 13/2 (έστω 14/2) δεν ενημερώθηκα για την έκδοση με το μπέικον; Έτσι κάνουν οι φίλοι;



  9. My Website

    20 February, 2010

    Permalink

    Xenia:


    Άξιοι δοκιμαστές, πιστοί μου φίλοι.
    Απ’ ότι κατάλαβα (με την πολύτιμη βοήθειά σας) το φαγητό αυτό κάνει θραύση!
    Οπότε, δεσμεύομαι να το ξαναφτιάξω σύντομα για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει!
    So… To be continued!



  10. My Website

    11 March, 2010

    Permalink

    ΕΞΩΡΙΣΤΗ:


    ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΡΕΒΙΘΙ….(ΜΠΛΙΑΧ)
    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ…..ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ Κ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ BBQ ΣΑΛΤΣΑ…!!!!
    ΠΟΟΟΟΟΟΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΡΕΒΥΘΙ ΕΙΝΑΙ!!!!
    ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ….ΧΑΧΑΧΑ




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes