• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 21 July, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Λουβάνα

Σαλάτες

Από την Κύπρο με αγάπη…

Το καλοκαίρι έφτασε και οι γείτονες αποφάσισαν να κάνουν δίαιτα. Αυτό εμένα με συμφέρει, γιατί η γειτόνισσα – που είναι ανήσυχο πνεύμα – έψαξε και βρήκε συνταγές που δύσκολα θα έφτιαχνε υπό άλλες συνθήκες. Έτσι, ανακάλυψε και τη Λουβάνα. Επιτέλους! Μια παραλλαγή της φάβας, χωρίς να είναι σε μορφή πουρέ! Κάτι ξέρουν οι γείτονες!

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι του νερού φάβα

1 ματσάκι ρόκα

1 πράσο

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

250γρ σέσκουλα

3 κουταλιές του γλυκού κύμινο τριμμένο

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 1 1/2 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τη φάβα, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να διαλυθεί.

Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το πράσο και τα σοτάρουμε ελαφρά με το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την βρασμένη φάβα και τα σοταρισμένα σέσκουλα με το πράσο.

Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα και την ρόκα και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και πασπαλίζουμε με το κύμινο.

Τέλος, περιχύνουμε το μίγμα της σαλάτας με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε!

Μμμμμμμ… Τέλειο!

Μάθε επίσης, ότι με τη λέξη λουβιά οι Κύπριοι χαρακτηρίζουν τα όσπρια.

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Σοφρίτο

6 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    21 July, 2010

    Permalink

    Cascader:


    Αν μη τι άλλο μια ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με τις κλασσικές ελληνικές σαλάτες.
    Ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω ότι τα Ελληνικά γονίδιά μου διαμαρτύρονται για την “σπατάλη” της φάβας όταν δεν είναι πουρές ή δεν συνοδεύεται από κρεμμύδι (με τον ίδιο τρόπο το γιαούρτι που δεν γίνεται τζατζίκι είναι χαμένο κ.ο.κ. 😀



  2. My Website

    22 July, 2010

    Permalink

    George:


    Ντροπή για τη φάβα! Πρόκειται για εξευτελισμό! Αλλά θα το φαω…



  3. My Website

    22 July, 2010

    Permalink

    Xenia:


    Είναι πλέον επίσημο ότι η συγκεκριμένη σαλατούλα ταιριάζει περισσότερο σε γυναικείους, πιο εκλεπτυσμένους, ουρανίσκους! 😀



  4. My Website

    22 July, 2010

    Permalink

    maritsa:


    Ε πρε παιδαρέλτζια, εν είναι ράιτ α σνομπίτζετε τις συνταές των Τσυπρίων!



  5. My Website

    22 July, 2010

    Permalink

    Cascader:


    Άσε την κατασπατάληση της φάβας στην άκρη και εξηγήσου για την (ή τον; ) χθεσινή/ό ταμπουλέ! Την δική σου χθεσινή εκδοχή, όχι γενικότητες! 😛



  6. My Website

    22 July, 2010

    Permalink

    Xenia:


    Κρύβε λόγια… Στην ώρα τους όλα. Θα το μοιραστώ όταν είμαι έτοιμη. Προς το παρόν είμαι στο στάδιο των δοκιμών! 😉




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes