• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 6 September, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Σύκα στον ήλιο

Επιδόρπια

Ό,τι συκο-νει η εποχή!

Αχ, αυτή η γειτόνισσα! Δεν την προλαβαίνω! Πάλι τα γυαλιά μου έβαλε! Αλλά τι να κάνω; Είναι νησιώτισσα βλέπεις και κουβαλάει ένα καράβι τρέλα. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να κάνει σύκα λιαστά και – απ’ ότι αποδείχθηκε – λαχταριστά! To cooking 30’s ήταν εκεί και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία παραγωγής τους. Δείτε, θαυμάστε και δώστε τα εύσημα στη Μαρίτσα, που αν και μετοίκησε στην πρωτεύουσα, δε σταματά να μας ταξιδεύει πίσω… στο νησί… στο χωριό… εκεί που ανήκουμε όλοι!

Σύκα ξερά

Σύκα Ξερά

ΥΛΙΚΑ

Ώριμα μαύρα σύκα

Σουσάμι

Φυστίκια Αιγίνης

Σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα σύκα από το δέντρο με προσοχή, ώστε να μείνει όλο το κοτσανάκι πάνω τους.

Τα απλώνουμε σε ξύλινη επιφάνεια με το κοτσάνι από πάνω και τα πιέζουμε αρκετά, προσέχοντας να μην σκιστούν.

Τα σκεπάζουμε με μία σίτα ή τούλι και τα αφήνουμε να λιαστούν για 7 – 10 μέρες, αλλάζοντάς τους πλευρά καθημερινά.

Σύκα σουσαμένια

Σύκα σουσαμένια

Όταν τα σύκα ξεραθούν αρκετά – αλλά όχι τελείως – τα κόβουμε στη μέση αφήνοντάς τα ενωμένα.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί ανοιχτά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τα σύκα μας είναι έτοιμα! Αν θέλουμε, μπορούμε να τα κάνουμε ακόμα πιο νόστιμα γεμίζοντάς τα με σουσάμι, σταφίδες, φυστίκια αιγίνης, καρύδια και ό,τι άλλο ικανοποιεί τον ουρανίσκο μας!

Πού ‘ν’ το σύκο να το φάω;

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

3 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    7 September, 2010

    Permalink

    maritsa:


    Με συκο-φαντείς γειτονισσούλα!



  2. My Website

    8 September, 2010

    Permalink

    ΕΞΩΡΙΣΤΗ:


    αυτα κανεις και ξε-συκω-νεις τον πεινασμενα λαο….ΣΟΥ!!!



  3. My Website

    9 September, 2010

    Permalink

    Cascader:


    Εξαιρετική προσπάθεια (κι ας μην γεμίζει το μάτι κατά την διάρκεια, γεμίζει μετά το στόμα 😛 )!!!

    Έχω να παραδώσω γύρω στα πεντέμιση κιλά εύσημα στην Μαρίτσα (σε τενεκέ)!

    Κοίτα να δεις που του χρόνου θα μαζέψω κι εγώ σύκα…




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes