• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 January, 2011 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Ψάρι Bianco

Κυρίως πιάτα

Κερκυραϊκή κουζίνα (μέρος δεύτερο)

Αφού το Σοφρίτο με έβγαλε ασπροπρόσωπη, δοκίμασα ακόμα ένα παραδοσιακό πιάτο της κερκυραϊκής κουζίνας, επηρεασμένο και αυτό από την ενετική. Λέγεται Bianco – ή Μπιάνκο αν προτιμάς – σημαίνει άσπρο και είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο! Δοκίμασέ το, αλλά καλύτερα μην βγεις ραντεβού το ίδιο βράδυ. Φτιάξ’ το και θα καταλάβεις! 😉

ΥΛΙΚΑ

1κ. φιλέτο ψάρι (μπακαλιάρο, λαβράκι, ροφό, πέρκα)

5 – 6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες

2 κουτάλες ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σε ροδέλες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι – πιπέρι

Ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και τις αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Αλατο-πιπερώνουμε τα ψάρια.

Βάζουμε πάνω από τις πατάτες σε στρώσεις τα ψάρια, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το σκόρδο.

Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των υλικών και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 – 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κάτσει το φαγητό, μιας και δεν μπορούμε να το ανακατέψουμε.

Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε!

Κέρκυρα, κέρκυρα με το ποντικονήσι!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στα γρήγορα! Λαζάνια με λαχανικά Ρεβιθάδα φούρνου Κοτόπουλο στη Λαδόκολλα

0 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes