• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 September, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Λαζάνια με λαχανικά

Κυρίως πιάτα

Μυρίζει ακόμα καλοκαίρι!

Γενικά, τα φαγητά που έχουν μελιντζάνα δεν τα συμπαθώ. Αυτή όμως η συνταγή, με μερικές δικές μου επεμβάσεις και μικρο-διορθώσεις έγινε πολύ super! Εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό και γεμάτο βιταμίνες! Σας το προτείνω!

ΥΛΙΚΑ (για ένα pyrex 25 x 33cm)

Λαζάνια με Λαχανικά

Σε προκαλεί!

250γρ λαζάνια

3 μελιντζάνες κομμένες σε κύβους

2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

250γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη

350γρ φέτα τριμμένη

1 κουτάλα ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

3 αυγά

350γρ φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιντζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα.

Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να πιούν τα υγρά τους.

Σε ένα λαδωμένο pyrex στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.

Ύστερα προσθέτουμε το μισό μείγμα λαχανικών, το μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και φέτας.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών.

Σκεπάζουμε με την τελευταία στρώση λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα τυριών.

Τέλος, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύουμε το φαγητό μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς = για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυράκια.

Καλό θα ήταν να περιμένετε λιγάκι να κρυώσει πριν το δοκιμάσετε! 😛

1 από 9
< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

 

 

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Μπουγιουρντί Γλυκόξινο Κοτόπουλο στα γρήγορα! Μεθυσμένο κοτόπουλο Κοτόπουλο στη Λαδόκολλα

6 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    11 September, 2013

    Permalink

    Βασιλική:


    MMMMM… Μου μυρίζει, θαύμα γεύση!!!
    ΧΕΝΙΑ… τα λαζάνια που έχω δει, πάνω γράφουν ότι χρειάζονται βράσιμο… αλλλλλλαά όταν τα βράζεις αυτά κολάνε μεταξύ τους και γίνονται χάλια… αυτά που χρησιμοποιείς είναι διαφορετικά και δεν χρειάζονται βράσιμο;



  2. My Website

    11 September, 2013

    Permalink

    ELEANNA:


    Νομίζω οτι επιτέλους ανακάλυψα το φαγητό που θα πασαρω στα κακομαθημενα μου…. “Αντρουλι κ παιδι” Για να φάνε τα λαχανικά συγκάλυμμενα!!! Με σωζεις γιατι συνήθως τους κρύβω τα διάφορα λαχανια στα μπιφτεκια ή σε κόκκινη σάλτσα μακαροναδας το οποίο επειδή γίνεται συνέχεια έχω γίνει γραφική κ αντί να τους κοροϊδέψω εγω πλεον το κάνουν αυτοί με μεγαλύτερη επιτυχία, κάνοντας μου κονξες για να μην φάνε….δεν έχω τα υλικά…. Αύριο που θα τα προμηθευτώ θα σου πω τα νέα…. Συναδελφισσα…χι!!! Χι!!!!



  3. My Website

    12 September, 2013

    Permalink

    ELEANNA:


    Δεν έχω καταλάβει τι έκανα εχθες και οι δηλώσεις μου δεν καταγράφησαν….Πάμε λοιπον πάλι από την αρχή….Λοιπόν γλυκιά μου συναδέλφισσα έχω κατ….ηθει από την χαρά μου που σε ανακάλυψα, και πάνω απ όλα εχω χαρεί που η πρώτη σου συνταγή που έπεσε στα μάτια μου είναι αυτή.
    τέτοιου τυπου συνταγές τις φυλάω με ευλαβια σε κατηγορία συνταγών που έχω δημιουργήσει και την ονομάζω “ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΑ” ναι!!!!ναι!!!!! όπως τ ακους…. τόσο το μικρό μου, όσο και το μεγαλύτερο μου μικρό (το στεφάνι μου-πιο σπαστικος αυτός) μόλις δουν κάτι πρασινο ή λαχανοειδές αντίστοιχα, στο πιατο το κάνουν στην άκρη…….κρύβω καλά τα λαχανικά σε μπιφτέκια, τα τρίβω σε κόκκινες σάλτσες….αλλά έχω γίνει προβλέψίμη πια.
    ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΩ!!!!!! πώς?????? μα με τα λαζάνια αυτά….. αυτό που μένει είναι να σας πω νέα μου…



  4. My Website

    13 September, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Βρε καλώς τη Βασιλική μου!
    Εγώ χρησιμοποίησα λαζάνια Barilla, που λένε πάνω στο κουτί ότι δεν χρειάζονται βράσιμο και δεν είχα κανένα πρόβλημα!
    Πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλά η επιτυχία είναι εγγυημένη! xxxx



  5. My Website

    13 September, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Αγαπητή και πολύπαθη Ελεάννα!
    Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι ιδιαίτερα που η συνταγούλα μου σου κέντρισε το ενδιαφέρον!
    Σου εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου να ικανοποιήσεις τη δύσκολή και απαιτητική πελατεία που σου έτυχε!
    May the force be with you!
    Περιμένω νέα σου!



  6. My Website

    13 September, 2013

    Permalink

    Cascader:


    Ακόμα ένα εξαιρετικό και ελαφρύ πιάτο! Και αυτό το λέει κάποιος που μισεί το μπριάμ!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes