ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Αρακάς… The Green Fast Food!
Τετάρτη σήμερα! Ας φάμε κάτι λαδερό!
Δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου σήμερα, οπότε θα μαγειρέψω κάτι στο τσακ-μπαμ! Είναι δοκιμασμένο και πετυχαίνει πάντα. Φόρα λοιπόν την ποδιά σου και βάλε δυνατά κάτι από τα παλιά! Καλή διασκέδαση!!
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
450gr Αρακά κατεψυγμένο
450gr Ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
1 Κρεμμύδι
500gr Πολτό ντομάτας
1 κύβο Knorr λαχανικών
1 χούφτα Άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2 κουτάλες ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι (προτείνω φρεσκοτριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον αρακά, τα ανάμικτα λαχανικά, τον ντοματοπολτό, τον άνιθο, τον κύβο Knorr, και τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αρκετό νερό.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατά την διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα…
Έτοιμο!!
Υ.Γ. Όπως κάθε λαδερό φαγητό που σέβεται τον εαυτό του, συνοδεύεται τέλεια με φέτα και παριζάκι!! Yummy!!
7 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
11 November, 2009
Permalink
evitou:
miam miam stamata kale mou pesane ta salia!!! auta ta prasina mikra mpalakia einai nostimotata 1 merida parakalw sto 4 kai grigora!!!!
My Website
11 November, 2009
Permalink
Vassiliki:
Να κάνω μια ερώτηση? Η χούφτα,… στον Άνιθο, τι μεγέθους? Επειδή βγαίνει σε Small, Medium ή ακόμα και XXL… φαντάζομαι ότι στα μεγαλύτερα μεγέθη θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!!!
My Website
11 November, 2009
Permalink
Eva:
Θα λαδώσει τ’ αντεράκι σου σήμερα δηλαδή! Όλα καλά, το παριζάκι το συγκαταλέγεις στο yammy section δηλαδή ε…? Ασκώ veto! 😉
Υ.Γ. εμένα που μ’αρέσουν και τα λεμονάτα προτείνω και παραλλαγή του αρακά με αυγολέμονο και πατάτες. Σου μιλάω ΘΑΥΜΑ ΓΕΥΣΗ!!
My Website
11 November, 2009
Permalink
Cascader:
Αρακάς rUlEz!
Αν δεν είναι Τετάρτη όπως σήμερα, μην παραλείψετε την φέτα με το παριζάκι!
My Website
11 November, 2009
Permalink
Xenia:
Αγαπητή Βασιλική:
Πολύ σωστή η παρατήρησή σου! Αν και ο άνιθος ταιριάζει πολύ με τον αρακά, καλό θα ήταν να μην το παρακάνουμε! Προτείνω λοιπόν η χούφτα να είναι γυναικείου μεγέθους (βλ. medium). 😉
Dear Eva:
Γνωρίζεις την εμμονή μου με το παριζάκι! Άσχετα με αυτό, ο συνδυασμός είναι υπέροχος! Όσο για την λεμονάτη version που προτείνεις, πολύ θα χαρώ να τη δοκιμάσω! Τί περιμένεις λοιπόν? 🙂
Cascader:
Πες τα και εσύ γιατί δεν με πιστεύουν!
Evitou:
Ξέρεις που θα μας βρείς! Βιάσου όμως γιατί δεν θα μείνει για πολύ!!
My Website
11 November, 2009
Permalink
maritsa:
Κάνουμε ανταλλαγή; Τα γιουβαρλάκια μου για ένα πιάτο αρακά. (Φέτα έχω, παριζάκι μου λείπει. Και σου υπόσχομαι…θα’μαι καλό παιδί, λα-λα-λα-λά-λα-λά )
My Website
16 November, 2009
Permalink
Η Θεά Θεία:
Υπέροχος ο αρακάς! Μόνο μία μικρή ένσταση. Νομίζω ότι ο κύβος Knorr ελάχιστα προσθέτει στην γεύση και οπωσδήποτε δεν συμβαδίσει με την υγιεινή διατροφή που συνιστά όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα. Κατά τα άλλα, δοκίμασε να προσθέσεις λίγη ζαχαρίτσα (λιγότερο απο 1 κουτ. γλυκού) που σπάει την ξυνίλα της ντομάτας, καθώς και φρέσκα κρεμμυδάκια. Δοκίμασέ το και θέλω εντυπώσεις!