• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 16 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Η τυρόπιτα της τεμπέλας

Ορεκτικά

Η πίτα στην πιο minimal εκδοχή της!

Μια πολύ γλυκιά γυναίκα που απο μικρή ήθελα να της μοιάσω, όχι μόνο γιατί μαγειρεύει τέλεια και με φαντασία αλλά γιατί είναι σπάνιος άνθρωπος, μου έδωσε αυτή τη συνταγή. Έσπευσα λοιπόν να τη φτιάξω, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία της είναι εγγυημένη! Δοκιμάστε τη και πιείτε στην υγειά της μίας και μοναδικής Θεάς – Θείας!!! 😉

Εμφάνιση και γεύση! Ο ιδανικός συνδυασμός!

Εμφάνιση και γεύση! Ο ιδανικός συνδυασμός!

ΥΛΙΚΑ (για 10 ατομικές τυρόπιτες)

1 πακέτο φύλλο κρούστας

½ κιλό φέτα  σε πλαστικό δοχείο που είναι τετραγωνισμένη

Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε 1 φύλλο με λίγο λάδι.

Το διπλώνουμε στα 2 και τοποθετούμε πάνω του ένα κομμάτι φέτα περίπου 1/2 πόντο πάχος .

Το διπλώνουμε σαν πακετάκι και το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα 10 φύλλα που έχει η συσκευασία.

Στο τέλος αλείφουμε ή ψεκάζουμε τις τυρόπιτες με λάδι  και τις πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι .

Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε φούρνο με αέρα, μέχρι να ροδίσει το φύλλο (περίπου 15 λεπτά).

Special tips

Αφού  κρυώσουν λίγο τις ραντίζουμε με μέλι.  Φοβερός συνδυασμός!

Μπορούμε φυσικά να αυτοσχεδιάσουμε με τη γέμιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία!!

Επίσης, μία εναλλακτική ψησίματος είναι να τις κάνουμε στο τηγάνι. Θα είναι και πιο γρήγορες, με τις γνωστές ωστόσο συνέπειες…!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

8 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    16 November, 2009

    Permalink

    Cascader:


    Η συνταγή αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες εκτός από την όρεξη. Να μερικές ιδέες για την γέμιση:

    * Ζαμπόν (ή άλλο αλλαντικό, π.χ. καπνιστή μπριζόλα, σαλάμι κλπ) με κίτρινο τυρί
    * Φέτα, ελιές (χωρίς το κουκούτσι!) και ροδέλες κρεμμυδιού ελαφρά τσιγαρισμένες
    * Παστουρμάς (για τους σκληροπυρηνικούς!)
    * Φάβα με κρεμμύδι!



  2. My Website

    17 November, 2009

    Permalink

    George:


    Τα “βλέπω” φίλε Cascader και αντιπροτείνω Φέτα-Σουτζούκι-Παστουρμά σε κλίμα Πολίτικο.

    Λες στο τηγάνι να γίνεται καλύτερο και το φύλλο;



  3. My Website

    18 November, 2009

    Permalink

    maritsa:


    Τι ωραία που υπάρχουν κληροδότες τέτοιου τύπου! Αυτό είναι λαϊκή παράδοση στην πιο…μοντέρνα εκδοχή της. Ευχαριστούμε! (Δοκιμαστής Γ)



  4. My Website

    23 November, 2009

    Permalink

    ΕΞΩΡΙΣΤΗ:


    Από πίτα που δεν τρώω τι με νοιάζει κι αν καεί?…..
    αλλά επειδή το θέμα βάρυνε με τους παστρουμάδες και τα σουτζούκια….προτείνω από πάνω μαύρο σουσαμάκι…!!!!
    έχει πολύ καλύτερη γευση από το άσπρο και κάνει και αντίθεση…:)



  5. My Website

    15 June, 2012

    Permalink

    Στέλλα:


    Βρήκα πολύ πρακτική την ιδέα του φύλλου τυλιγμένο σε πακετάκι!!!
    Θα πρότεινα γέμιση με ζαμπόν, τυρί ανακτεμένα με αυγό.
    Ευχαριστώ



  6. My Website

    15 June, 2012

    Permalink

    Στέλλα:


    Ξέχασα την ρίγανη



  7. My Website

    14 September, 2013

    Permalink

    Olives&Olive:


    Πολύ ωραία συνταγή για τυρόπιτα!!! εύκολη, νόστιμη και η εκδοχή με τον παστουρμά και το μαύρο σουσαμάκι νομίζω ακούγεται ενδιαφέρον!πείνασα βρε παιδιά με τις ιδέες σας!



  8. My Website

    16 September, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Σ’ευχαριστώ πολύ αγαπητή μου co-blogger!
    Απ’ότι πήρε το μάτι μου στο blog σου, και εσύ δεν πας πίσω σε ιδέες!
    Καλά μας μαγειρέματα λοιπόν!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes