• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 2 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Panacotta… The White Queen!

Επιδόρπια

Ένα γλυκό ξεκίνημα…

Την δοκίμασα για πρώτη φορά, πριν από χρόνια, σε ένα cafe στην Τήνο (Κουρσάρος νομίζω λεγόταν). Την έφτιαχνε μια γλυκιά Ιταλίδα κυρία σε ταψί, σερβίροντας  μεγάλες κουταλιές σε μπωλ παγωτού, με το σιρόπι να χύνεται και να γεμίζει τα κενά που άφηνε η αφράτη μάζα του γλυκού. Δε φάνηκε να την απασχολεί η εμφάνιση και σύντομα κατάλαβα το γιατί… Ήταν απλά υπέροχη! Love at first sight! Τόσο γευστική και ελαφριά που δύσκολα μπορούσες να της αντισταθείς! Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με την “Λευκή Βασίλισσα” και από τότε βάλθηκα να τη δοκιμάζω όπου τη συναντούσα. Πέρασε πολύς καιρός και άδειασαν πολλά μπωλάκια εως ότου, τελείως κατά τύχη, βρήκα τη μία και μοναδική που μπορεί με άνεση να συγκριθεί με εκείνη την πρώτη!

Ιδού λοιπόν η φίλη μου!!

Panacotta για ερωτευμένους!

Panacotta για ερωτευμένους!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (προτείνω light)

1 φλιτζάνι γάλα

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνη

Έτοιμο σιρόπι καραμέλας ή βατόμουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά.

Διαλύουμε την ζελατίνη σε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια-δυο βράσεις.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μικρά μεταλλικά ή πλαστικά φορμάκια (εναλλακτικά σε φόρμα του κέικ) και το αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ώστε να πήξει καλά.

Προτού τη σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την κρέμα σε πιατάκια, βουτώντας τα φορμάκια για λίγο σε ζεστό νερό.

Μπορείτε να περιχύσετε το γλυκό με σιρόπι της αρεσκείας σας, όπως καραμέλα, φράουλα, σοκολάτα κ.ο.κ., ή να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως βατόμουρα, φράουλες κ.α.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η πανακότα δεν πήζει πριν παγώσει! Μην περιμένετε άδικα πάνω από την κατσαρόλα!

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Υ.Γ.  Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το γλυκό, πέρα από το ότι είναι πανεύκολο, ειναι το ότι λερώνω ελάχιστα σκεύη για να το φτιάξω! 😉

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Γλυκό Ψυγείου Μη-λο-υκουμάδες Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι ΡιζόγαλοΤο ρυζόγαλο της θείας Άννας

11 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    Sandy:


    Αρφ! Καλό ξεκίνημα φίλη blogger 🙂
    Μακάρι να μπορούσα να δοκιμάσω κι εγώ τις λιχουδιές σου…αλλά το αφεντικό δεν μ’ αφήνει να τρώω ζάχαρη 🙁

    και φαίνεται τόσο ωραίοοοο….



  2. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    George:


    Εγγυημένη αμαρτία!

    Αν δεν βρω ζελατίνα σκόνη, μπορώ να χρησιμοποιήσω φύλλα;



  3. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    Τάκης:


    Και δε μου λες, αμα είμαι στα 30s και δεν έχω ούτε 30 λεπτά για να το φτιάξω κερνάαας;



  4. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    Cascader:


    Τα σέβη μου στην βασίλισσα και καλή αρχή στην πριγκηπέσσα!



  5. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    Maritsa:


    Είμαι η πιο τυχερή γειτόνισσα!

    Και να μη με επισκεφτεί η ίδια σε ταπεράκι, την παίρνω μυρωδιά και τσουουουπ…(ντινγκ ντονγκ)”Ήρθα για καφεδάκι. Κερνάς;”



  6. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    ET:


    Κυρία Κυρία μπορώ και γω να γίνω δοκιμαστής ??? plz plz Έστω και ανεπίσημος
    Ε ε κύρια μπορώ ?



  7. My Website

    2 November, 2009

    Permalink

    Xenia:


    Αγαπητέ George:
    1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνη = 5 φύλλα ζελατίνη (νόμιζες ότι θα μου τη φέρεις ε?)

    Φίλτατε Τάκη:
    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε free of charge!

    Φίλε μου ΕΤ:
    Τί ερωτήσεις είναι αυτές? Φυσικά και μπορείς να γίνεις δοκιμαστής! Άλλωστε, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!

    My Dear Cascader:
    Με κακομαθαίνεις…

    Γειτόνισσαααααα:
    Ένα κρεμμυδάκι μπορώ να έχω? Έλα…κερνάω καφε!

    Όσο για σένα μικρή μου Sandy, μην ανησυχείς καθόλου! Θα φτιάξω και άλλα πολλά φαγητάκια που επιτρέπεται να φας και θα σου στείλω ταπεράκι!



  8. My Website

    3 November, 2009

    Permalink

    Εva:


    Η πιο γλυκιά και chic αρχή λοιπόν! Καλές μαγειριές στην blogger-chef και καλά degustation στους τυχερούς γείτονες! Την ιταλίδα μπορεί να μην την ενδιέφερε η εμφάνιση, πάντως η ελληνική βασιλική εκδοχή φαίνεται κούκλα! Περιμένω και την θερμιδική αξία ανα μερίδα για μας τις αιώνιες διαιτούχες……. 🙁



  9. My Website

    3 November, 2009

    Permalink

    Εξώριστη…:


    Yammi yammi Panacotta!!!!
    kalh arxh…kai kales mageries



  10. My Website

    3 November, 2009

    Permalink

    Νas black:


    Ξενούλα μου σου εύχομαι καλή επιτυχία στο νεο σου blog, στις συνταγές σου και …. σ εμάς που θα τα φάμε!!!!χαχαχαχα!!!



  11. My Website

    3 November, 2009

    Permalink

    H Θεά Θεία:


    Όχι μόνο για τα 30’s αλλά και γιά τα 50’s! Υπέροχη η πανακότα με τις θανατηφόρες θερμίδες but who cares anyway! Καλή αρχή!!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes