• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 December, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Γιορτινή Pavlova

Επιδόρπια

Για ακριβά γούστα…

Γνωστή και ως Pav, πήρε το όνομά της από την Ρωσίδα μπαλαρίνα Anna Pavlova. Πρόκειται για ένα γλυκό που θα το βρούμε σε πολλές διαφορετικές εκτελέσεις, ανάλογα με τα φρούτα που είναι διαθέσιμα κάθε εποχή. Αυτή που επέλεξα να φτιάξω είναι με κάστανα, καραμελωμένα φιστίκια και σοκολάτα. Μου φάνηκε μια πολύ εύκολη, γευστική και γιορτινή συνταγή, που σίγουρα θα εντυπωσίαζε! Όλα αυτά βέβαια πριν πάω να ψωνίσω τα υλικά…  Κάνοντας μια βόλτα στην αγορά, διαπίστωσα ότι τα μαρόν και τα καραμελωμένα φιστίκια ήταν πανάκριβα! “Δεν βαριέσαι!”, σκέφτηκα, “Γιορτές είναι! Ας το ρίξω έξω!” Ορίστε λοιπόν το δημιούργημα που σας προτείνω να φτιάξετε, μόνο εάν σας περισσεύουν 50 ευρώ!

PavlovaΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

2 βάσεις μαρέγκας (θα τις βρείτε σε ζαχαροπλαστείο)

250gr φιστίκια  Αιγίνης καραμελωμένα

20 μαρόν γλασέ

Για την πορτοκαλένια σαντιγύ:

750ml κρέμα γάλακτος light

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

6 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την σάλτσα σοκολάτας:

200gr κουβερτούρα

2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο

1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την σαντιγύ:

Xτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηκτή σαντιγύ.

Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας:

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν ατμούς, χωρίς όμως να πάρουν βράση.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν.

Συναρμολόγηση:

Κόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια σε μικρά κομματάκια και τις βάσεις μαρέγκας σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε στον πάτο 2 κομμάτια μαρέγκας.

Ρίχνουμε από πάνω μερική από την σαντιγύ, λίγα καραμελωμένα φιστίκια, 2-3 μαρόν και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά μέχρι να γεμίσει το μπωλ.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και  το σερβίρουμε!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Millefeuille… το θεϊκό! Γλυκό Ψυγείου Panacotta… The White Queen!

0 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes