ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 June, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Μοσχαράκι κοκκινιστό
… ή braisé αν προτιμάτε!
Μια κλασσική συνταγή που συνήθιζα να φτιάχνω μόνο τις Κυριακές, πριν αποκτήσω την μαγική κατσαρόλα, λόγω χρόνου. Πλέον, αποτελεί ένα απλό καθημερινό φαγητό, αφού ο χρόνος που χρειάζεται για να το ετοιμάσω είναι μόλις μισή ώρα!
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
800γρ. μοσχάρι σπάλα
1 κουτάλα ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
500γρ. συμπυκνωμένη ντομάτα
1κ. της σούπας πάστα ντομάτας
1κ. της σούπας ketchup
1κ. του γλυκού ζάχαρη
1κ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
4 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω, σκουπίζω και κόβω το μοσχάρι σε κομματάκια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο το μοσχάρι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Ότον το κρεμμύδι μαραθεί και το κρέας ροδοκοκκινίσει, σβήνω με το κρασί και το αφήνω να εξατμιστεί.
Έπειτα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατο – πιπερώνω.
Σε αυτό το σημείο έχεις τις παρακάτω επιλογές:
α) Αν έχεις χύτρα, μην φοβάσαι τίποτα! Κλείσε το καπάκι και στρώσε τραπέζι! Σε 25 λεπτά θα είναι έτοιμο!
β) Αν δεν έχεις χύτρα, πρόσθεσε νεράκι και άστο να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για περίπου 2 ώρες, ωσότου μαλακώσει το κρέας. Έπειτα, άστο να βράσει για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι για να “δέσει” η σαλτσούλα. Υπομονή! Θέλει το χρόνο του το μοσχαράκι!
Ταιριάζει τέλεια, όπως όλα τα κοκκινιστά, με φρέσκο πουρέ πατάτας!
Κατάλαβες τώρα γιατί ψηφίζω φανατικά υπέρ της χύτρας; 😉
2 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
11 June, 2013
Permalink
marizza:
Κολασμένη γεύση! Δε πα να᾽ναι κατακαλόκαιρο…Απλά αντικαθιστάς το μπρούσκο με μια παγωμένη μπύρα 😉
My Website
12 June, 2013
Permalink
Xenia:
Και αντί για πράσινη σαλάτα, κάνεις μια χωριάτικη με φρέσκες ντομάτες και μπόλικη φέτα! Γιαμ γιαμ!