• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 June, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Κυρίως πιάτα

… ή braisé αν προτιμάτε!

Μια κλασσική συνταγή που συνήθιζα να φτιάχνω μόνο τις Κυριακές, πριν αποκτήσω την μαγική κατσαρόλα, λόγω χρόνου. Πλέον, αποτελεί ένα απλό καθημερινό φαγητό, αφού ο χρόνος που χρειάζεται για να το ετοιμάσω είναι μόλις μισή ώρα!

Σιελόρροια

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

800γρ. μοσχάρι σπάλα

1 κουτάλα ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

500γρ. συμπυκνωμένη ντομάτα

1κ. της σούπας πάστα ντομάτας

1κ. της σούπας ketchup

1κ. του γλυκού ζάχαρη

1κ. του γλυκού μοσχοκάρυδο

4 μπαχάρια

1 ξύλο κανέλας

αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω, σκουπίζω και κόβω το μοσχάρι σε κομματάκια.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο το μοσχάρι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.

Ότον το κρεμμύδι μαραθεί και το κρέας ροδοκοκκινίσει, σβήνω με το κρασί και το αφήνω να εξατμιστεί.

Έπειτα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατο – πιπερώνω.

Σε αυτό το σημείο έχεις τις παρακάτω επιλογές:

α) Αν έχεις χύτρα, μην φοβάσαι τίποτα! Κλείσε το καπάκι και στρώσε τραπέζι! Σε 25 λεπτά θα είναι έτοιμο!

β) Αν δεν έχεις χύτρα, πρόσθεσε νεράκι και άστο να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για περίπου 2 ώρες, ωσότου μαλακώσει το κρέας. Έπειτα, άστο να βράσει για 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι για να “δέσει” η σαλτσούλα. Υπομονή! Θέλει το χρόνο του το μοσχαράκι!

Ταιριάζει τέλεια, όπως όλα τα κοκκινιστά, με φρέσκο πουρέ πατάτας!

Κατάλαβες τώρα γιατί ψηφίζω φανατικά υπέρ της χύτρας; 😉

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Σοφρίτο

2 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    11 June, 2013

    Permalink

    marizza:


    Κολασμένη γεύση! Δε πα να᾽ναι κατακαλόκαιρο…Απλά αντικαθιστάς το μπρούσκο με μια παγωμένη μπύρα 😉



  2. My Website

    12 June, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Και αντί για πράσινη σαλάτα, κάνεις μια χωριάτικη με φρέσκες ντομάτες και μπόλικη φέτα! Γιαμ γιαμ!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes