• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 25 June, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Ομελέτα με Σπαράγγια

Κυρίως πιάτα

Asparagus officinalis για μερακλήδες!

Αν είσαι απ’ αυτούς που παίρνουν τα βουνά κάθε σ/κ, κράτα τα μάτια σου ανοιχτά γιατί αν βρεις άγρια έκανες την τύχη σου! Αν είσαι τύπος “φτιάξτο μόνος σου” και προσπαθήσεις να τα καλλιεργήσεις, τότε οπλίσου με υπομονή γιατί θέλουν δύο χρόνια για να γίνουν! Όπως και να έχει, είναι μεζές από τους λίγους και αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, χάνεις!

 

Strictly for egg lovers, Part 3

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

1 ματσάκι σπαράγγια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κρατώντας τα από τις δύο άκρες και λυγίζοντας προς τα κάτω.

Αυτά θα σπάσουν στα δύο, στο σημείο που διαχωρίζει το ξερό από το τρυφερό κομμάτι τους.

Κρατάμε το πάνω μέρος, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Όταν πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το άνηθο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το ζουμάκι τους και μαλακώσουν.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, αλατο-πιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Σερβίρουμε όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και τη συνοδεύουμε με μπόλικη φέτα!

 

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Σκεπαστή ομελέτα Συκωτάκια στο τηγάνι … Μη-λο-υκουμάδες Καγιανάς ή Στραπατσάδα;

0 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes