ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 25 June, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Ομελέτα με Σπαράγγια
Asparagus officinalis για μερακλήδες!
Αν είσαι απ’ αυτούς που παίρνουν τα βουνά κάθε σ/κ, κράτα τα μάτια σου ανοιχτά γιατί αν βρεις άγρια έκανες την τύχη σου! Αν είσαι τύπος “φτιάξτο μόνος σου” και προσπαθήσεις να τα καλλιεργήσεις, τότε οπλίσου με υπομονή γιατί θέλουν δύο χρόνια για να γίνουν! Όπως και να έχει, είναι μεζές από τους λίγους και αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, χάνεις!
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 ματσάκι σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κρατώντας τα από τις δύο άκρες και λυγίζοντας προς τα κάτω.
Αυτά θα σπάσουν στα δύο, στο σημείο που διαχωρίζει το ξερό από το τρυφερό κομμάτι τους.
Κρατάμε το πάνω μέρος, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Όταν πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το άνηθο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το ζουμάκι τους και μαλακώσουν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, αλατο-πιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Σερβίρουμε όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και τη συνοδεύουμε με μπόλικη φέτα!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
0 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!