• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 July, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Banoffee

Επιδόρπια

Μπανάνα + Καραμέλα = L.F.E.

Πώς και τί να πω γι’ αυτό το γλυκό; Αναστατώνομαι και μόνο στη σκέψη του! Το ίδιο παθαίνει και η Αλίκη – που με παρακαλάει να το φτιάξω – ο Eddy, ο Τάσος , η Μαρίτσα, ο Γιώργος, ο Κώστας και άλλοι πολλοί που το δοκίμασαν! Ορίστε λοιπόν η συνταγή βήμα-βήμα, για να μην με έχετε ανάγκη! Άντε! Για να σας δω!

 

I’ve got chills!

ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα 25x25cm)

375γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη

125γρ. βιτάμ soft

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

3 μπανάνες

375γρ. κρέμα γάλακτος

Τριμμένη κουβερτούρα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κουτιά του ζαχαρούχου γάλατος κλειστά σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για να γίνει καραμέλα.

Αν έχεις χύτρα ταχύτητας, αυτό θα πάρει 30 λεπτά. (Μην φοβάσαι! Δεν θα εκραγεί!)

Αν όχι, τότε πρέπει να βράσουν για 3 ώρες! (Στην περίπτωση αυτή και για λόγους οικονομίας, μπορείς να βράσεις περισσότερα κουτιά και να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου για ένα περίπου μήνα.)

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε, γι’ αυτό συνήθως εγώ τα βράζω από την προηγούμενη μέρα.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender και λιώνουμε το βούτυρο.

Tip: Είναι σημαντικό το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι soft, γιατί αλλιώς η βάση του μπισκότου παγώνοντας θα γίνει πολύ σκληρή και δεν το θέλουμε!!!

Ανακατεύουμε τα δύο υλικά και απλώνουμε το μίγμα στην βάση της φόρμας.

Απλώνουμε και πιέζουμε με μια σπάτουλα για να προκύψει μια ομοιόμορφη και ισόπαχη βάση.

Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα.

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα.

Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος ωσότου γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Τέλος, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα για γαρνίρισμα.

Έτοιμο! Πιο εύκολο δε γίνεται!

Υ.Γ. Γίνεται πολύ ωραία τούρτα γενεθλίων! Happy Birthday Κουνιαδάκι!

3 από 6
< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

 

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Γλυκό Ψυγείου Παγωτό Oreo Cake μπανάνα

9 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    11 July, 2013

    Permalink

    Aliki:


    To gluko ta spaei einai oti pio wraio exw dokimasei….den se ligwnei kai gi auto tin epomeni fora parakalw tha einai olo diko mou, den thelw na to moirastw me kanenan!!!



  2. My Website

    11 July, 2013

    Permalink

    Κostas:


    TO ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 40, ΣΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΑΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ! ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ…ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΥΦΟΥΛΑ !!!!



  3. My Website

    22 July, 2013

    Permalink

    George:


    Νόμιζα ότι τίποτα δε μπορούσε να εκθρονίσει το εκμέκ καταΐφι από το θρόνο του.

    Έκανα λάθος.



  4. My Website

    6 September, 2013

    Permalink

    Σεβα:


    Τελειο γλυκακι!Στην κρεμα γαλακτος δεν βαζεις καθολου ζαχαρη αχνη ;



  5. My Website

    10 September, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Σ’ευχαριστώ πολύ καλή μου αναγνώστρια!

    Στην κρέμα γάλακτος είναι καλύτερα να μην προσθέσεις καθόλου ζάχαρη, γιατί η καραμέλα είναι πολύ γλυκιά από μόνη της.
    Η συνολική γεύση είναι πιο ισορροπημένη έτσι!



  6. My Website

    11 September, 2013

    Permalink

    Σεβα:


    Ξεκινησα να το κανω μια που ο μπαμπακας μου εχει αυριο γενεθλια.Η καραμελα μου βγηκε λιγο σφικτη μετα απο 3 ωρες βρασιμο.Μπορω να την αραιωσω με λιγο γαλα;Η ετσι πρεπει να ειναι;



  7. My Website

    13 September, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Αγαπητή Σεβα, συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά οι κατσαρόλες μου είχαν πάρει φωτιά! (μεταφορικά μιλώντας!)
    Έτσι πρεπει να είναι η καραμέλα!
    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρέει όταν ανοίγεις την κονσέρβα.
    Πρέπει να έχει μια κολλώδη υφή και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα την απλώνεις πάνω στο μπισκότο.
    Ελπίζω να πέτυχε το γλυκάκι σου και να χαίρεσαι τον μπαμπάκα σου!



  8. My Website

    2 October, 2013

    Permalink

    Leni:


    Se ti thermokrasia na afisw t zaxaroyxo ? O diakoptis m gurnaei mexri t 9



  9. My Website

    3 October, 2013

    Permalink

    Xenia:


    Αγαπητή Leni,

    Φαντάζομαι οτι δεν έχεις χύτρα, οπότε θα το βράσεις σε απλή κατσαρόλα.
    Στην περίπτωση αυτή, θα το βάλεις στο 9, αλλά μόλις πάρει βράση το νερό θα πρέπει να κατεβάσεις τη θερμοκρασία τόσο, ώστε να βράζει, αλλά να μην σου χύνεται απ’έξω.
    Μην ξεχνάς οτι πρέπει να το επιβλέπεις όσο βράζει, γιατί θα χρειαστεί να προσθέσεις νερό στην πορεία, κατά προτίμιση βραστό, καθώς θα εξατμίζεται.
    Τα κουτιά του ζαχαρούχου πρέπει να είναι συνέχεια σκεπασμένα με νερό καθ’όλη τη διάρκεια του βρασμού τους.

    Περιμένω νέα σου για το αποτέλεσμα!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes