• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 10 December, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Cake μπανάνα

Επιδόρπια

Το διχασμένο…

Είναι φορές που δεν ξέρεις τι θέλεις… Σοκολάτα ή όχι; Άσπρο ή μαύρο; Παράδοση ή μοντερνιά; …και κάπως έτσι προέκυψε το συγκεκριμένο κέικ! Η συνταγή του έχει σαν βάση το παραδοσιακό κέικ πορτοκαλιού, που μεγάλωσα τρώγοντας, στο οποίο πρόσθεσα άρωμα μπανάνας και δύο είδη επικάλυψης για ποικιλία. ‘Ετσι δεν έχω δικαιολογία! Τα συνδυάζω όλα και κόβω τη γκρίνια!

Cake Division

Black & White

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

260γρ φρέσκο γάλα

250γρ βιτάμ soft

300γρ μαύρη ζάχαρη

3 αυγά

1 βανίλια

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

3 πολύ ώριμες μπανάνες

Για το γλάσο κουβερτούρας:

125γρ κουβερτούρα γάλακτος

20γρ βούτυρο αγελάδος

20γρ φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Του cake:

Ανακατεύουμε στο mixer ή με το χέρι την ζάχαρη με το βούτυρο.

Όταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και συνχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι και το γάλα.

Τέλος προσθέτουμε τις μπανάνες, αφού τις έχουμε λιώσει με το πιρούνι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.

Την τινάζουμε ανάποδα για να φύγει όλο το περιττό αλεύρι.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Όταν το κέικ ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τα γλάσο.

Tip: Εγώ το ξεφορμάρω πάνω σε μία σχάρα καλυμένη με πετσέτα, για να κρυώσει από κάτω χωρίς να “ιδρώσει” πάνω στην πιατέλα.

Του γλάσου κουβερτούρας:

Κόβω την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει, μάζί με το βούτυρο, σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύω συνέχεια με την μαρίζ, για να μην κολλήσει.

Προσθέτω το γάλα σιγά – σιγά, μέχρι να πετύχω τη ρευστότητα που χρειάζομαι, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα.

Περιχύω το μισό cake. Στο άλλο μισό πασπαλίζω ζάχαρη άχνη.

Υπάρχει πιο υπέροχη μυρωδιά στο σπίτι από αυτή του φρεσκοψημένου κέικ; Πω πω αναμνήσεις…!

Υ.Γ. Δεν μπορώ να μην μοιραστώ μαζί σου, ότι κάθε φορά που λέω ή ακούω τη λέξη κέικ, σκέφτομαι αυτό!

3 από 3
< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

 

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Red velvet cake Banoffee Βασιλόπιτα η τυχερή ΡιζόγαλοΤο ρυζόγαλο της θείας Άννας

0 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes