ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 6 July, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Το ρυζόγαλο της θείας Άννας
Ω, Θεε μου! Ένας άντρας στη κουζίνα μου!
Η μαμά μου λέει, ότι όταν ένας άνδρας προτείνει να μαγειρέψει εκείνος, ποτέ δεν λέμε όχι! Σας παρουσιάζω λοιπόν τον Λορέντζο! Ήρθε για να μοιραστεί μαζί μας ένα γλυκάκι που ξέρει να κάνει πολύ καλά και όσες φορές το έχω δοκιμάσει είναι πάντα υπέροχο! Θα τον αφήσω λοιπόν αλωνίσει με την ησυχία του στο βασίλειό μου. Άλλωστε, οι μεγαλύτεροι chefs είναι άνδρες. Τυχαίο; Δεν νομίζω! 😉
ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)
1 κούπα ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
1 ½ κούπα ζάχαρη
2 κτ σούπας κορν φλάουερ
Για άρωμα (προαιρετικά) 2-3 βανίλιες και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σε μεγάλη κατσαρόλα – θα βάλουμε αργότερα και όλο το γάλα – με νερό, μέχρι να διπλασιάσει το αρχικό του μέγεθος και να ¨σπάσουν¨ οι άκρες του.
Ανακατεύουμε τακτικά γιατί το ρύζι κολλάει και προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται.
Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αρωματικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς γιατί και το γάλα κολλάει.
Σε μισή κούπα νερό ή γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ προσέχοντας να μην κάνει κόμπους.
Προσθέτουμε το κορν φλαουερ στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Τώρα το ρυζόγαλο είναι σαν αραιή κρέμα.
Σερβίρουμε σε μπολ ή βαθιά πιάτα.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά:
- Το κορν φλάουερ διαλύεται πιο εύκολα αν το γάλα είναι ζεστό.
- Λιγότερη ζάχαρη (1 κούπα) δίνει πιο ελαφριά γεύση.
- Αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού πριν το σερβίρισμα γιατί πικρίζει γρήγορα.
- Το ρυζόγαλο κάνει καλή παρέα με την κανέλα.
Απολαύστε!
Λ.
3 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
6 July, 2010
Permalink
George:
Το έχω χαρεί πολλές φορές τούτο το ρυζόγαλο και πρέπει να πω ότι ΣΑΡΩΝΕΙ! Χρυσοχέρη Λορέντζε ΦΥΓΕ! 😀
My Website
6 July, 2010
Permalink
Cascader:
ΦΥΓΕ; Μήπως ΕΥΓΕ;
My Website
6 July, 2010
Permalink
George:
Ξέρει αυτός…