• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 1 January, 2011 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Επιδόρπια

Η συνταγή της επιτυχίας!

Πέρσι έφτιαξα βασιλόπιτα. Φέτος είπα για πρώτη φορά να δοκιμάσω τις ικανότητές μου σε κάτι πιο δύσκολο.  Καθώς είμαι φανατική αναγνώστρια του περιοδικού Olive – πάρ’ το και δεν θα χάσεις – είδα μια συνταγή που πολύ μου άρεσε. Δημιουργός της ο pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος (αν παρακολούθησες τον τελικό του Master Chef θα τον πήρε το μάτι σου). Ο κύβος ερρίφθη και την επόμενη μέρα η κουζίνα μου έμοιαζε με πεδίο μάχης! Το αποτέλεσμα; Είναι τα νοστιμότερα μελομακάρονα που έχω δοκιμάσει ποτέ! Αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα όσους κέρασα και δεν μπόρεσε κανείς τους να φάει μόνο ένα! Εύγε κύριε Χρονόπουλε! Η συνταγή σου έκανε μια αρχάρια να μοιάζει επαγγελματίας! Σε παραδέχομαι! 😉

Χρόνια πολλά και γλυκά!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

650γρ. αλεύρι μαλακό

130γρ. σιμιγδάλι ψιλό

10γρ. σόδα

3γρ. κανέλα τριμμένη

3γρ. γαρίφαλο τριμμένο

300ml χυμό πορτοκαλιού

300γρ. ηλιέλαιο

120γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150γρ. ξύσμα κουβερτούρας

100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι:

1200γρ. ζάχαρη

900ml νερό

350γρ. γλυκόζη

250γρ. μέλι

φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βάζουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού, και το μέλι σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.

Όταν ζεσταθούν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όταν το σιρόπι πάρει βράση, το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το ξαφρίζουμε, αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.

Έπειτα ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα ξεχωριστό σκεύος αναμιγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα αλευριού στο μίγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Τip: Δεν θέλει πολύ πλάσιμο γιατί θα σφίξει η ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι θα φουσκώσουν καθώς θα ψήνονται.

Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά.

Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτά,  τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι για περίπου μισό λεπτό.

Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίξουν καλά.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε να μελωθούν πολύ εσωτερικά, αλλά να κρατήσουν την εξωτερική τους κρούστα και να μην λιώσουν.

Τέλος, τα παρπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα περιχύνουμε.

Βάλε δυνατά μουσική και ξεκίνα! Η επιτυχία άλλωστε έιναι εγγυημένη!

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Βασιλόπιτα η τυχερή Γιορτινή Pavlova ΡιζόγαλοΤο ρυζόγαλο της θείας Άννας Panacotta… The White Queen!

4 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



  1. My Website

    1 January, 2011

    Permalink

    Cascader:


    Θεϊκή συνταγή για θεϊκά γλυκά μελομακάρονα! Μετά το pop δεν έχει stop!



  2. My Website

    3 January, 2011

    Permalink

    marizza:


    Μα γιατί να τα τρώμε μόνο Χριστούγεννα; Φτιάξε βρε γειτόνισσα μια δόση ακόμα να μας γλυκάνεις κι άλλο και να συνοδεύσεις τον «άνοστο» καφέ μας!



  3. My Website

    3 January, 2011

    Permalink

    George:


    Εγγυημένη επιτυχία! Μακράν τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω φάει σου λέω!

    Σαρώνουσι!



  4. My Website

    3 December, 2012

    Permalink

    σοκολατα:


    Τα πιο τελεια μελο
    μακαρονα!!!!!!!




Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes