ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 17 June, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Γλυκό Ψυγείου
Ω, Θεε μου! Ένας άντρας στη κουζίνα μου ξανά!
Στον άντρα μου δεν πολυαρέσει το μαγείρεμα. Το βαριέται όπως πολλοί που ξέρω. Όποτε όμως έχει κέφια, συχνά δε λέω, φτιάχνει αυτό το υπέροχο γλυκάκι, κατάλοιπο της εργένικης ζωής του. Μιας και η κουζίνα μας είναι μικρή και αυτός δυο μέτρα παλικάρι, θα του αδειάσω τη γωνιά να μεγαλουργήσει με την ησυχία του! Εμπρός! Κάνε τη φάση σου αγάπη μου! 😉
ΥΛΙΚΑ (για ένα pyrex 25 x 33cm)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ – 225γρ/τεμ
2 φάκελοι ζελέ μπανάνα – 100γρ/τεμ
1 κονσέρβα κομπόστα βερίκοκο – στραγγ. βάρος 480γρ
2 φάκελοι σαντιγύ στιγμής με γεύση βανίλια – 110γρ/τεμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε στο pyrex τα μπισκότα σε στρώσεις.
Τοποθετούμε από πάνω ολόκληρα τα φρούτα της κομπόστας σε όλη την επιφάνεια.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, αντικαθιστώντας ποσότητα του κρύου νερού με το σιρόπι της κομπόστας.
Περιχύουμε προσεκτικά τα μπισκότα και τα φρούτα με το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Όταν είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε την σαντιγύ και την προσθέτουμε από πάνω.
Αυτό ήταν! Πανεύκολο και δροσιστικό! Ένα μεγάλο κομμάτι για μένα παρακαλωωωωώ!
Τip: Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και κάνε ένα σωρό συνδυασμούς! Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τα βερίκοκα με ροδάκινα (θα χρειαστείς όμως τη διπλάσια ποσότητα κομπόστας), το ζελέ μπανάνα με φράουλα ή ότι άλλο θες!
2 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
21 June, 2013
Permalink
George:
Σοβαρά, είναι σούπερ το γλικάκι!
Ο άντρας σου έχει κρυφά ταλέντα απ’ ό,τι γεύομαι. Μια τα ψωμιά, μια τα γλυκά…
My Website
21 June, 2013
Permalink
Xenia:
Indeed! Το ψωμάκι είναι σε στάδιο τελειοποίησης και σύντομα θα αναρτηθεί!