• Home
  • About me
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • Επικοινωνία
Subscribe: Posts | Comments
  • ΓενικάΌταν δε μαγειρεύω
  • ΣαλάτεςΓια τη μέση
  • ΟρεκτικάΤο ήμισι του παντός
  • Κυρίως πιάταΜην τρως πακέτο!
  • ΕπιδόρπιαΓια να κλείσουν τα κενά

Cooking 30's

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 4 June, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia

Λικέρ Φράουλα

Επιδόρπια

Το πιο γλυκό κέρασμα!

Το δοκίμασα για πρώτη φορά στο χωριό, από τα χέρια της γλυκιάς νονάς, του τότε φίλου και νυν άντρα μου, Όλγας. Ήταν δύσκολη επιλογή γιατί είχα να διαλέξω ανάμεσα σε λικέρ λεμόνι, πορτοκάλι, κουμ κουάτ, κράνο, κερασό και μερικών ακόμα. Όλα, φυσικά, φτιαγμένα από την ίδια! Έμεινα έκπληκτη από το χρώμα, τη γεύση, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι δυσκολευόμουν να καταλάβω τι αλκοόλ περιείχε. Εντυπωσιάστηκα όταν μου αποκάλυψε ότι ήταν ούζο! Δεν το πίστευα! Συνήθως, στα σπιτικά λικέρ, η γέυση του αλκοόλ είναι έντονη και χαρακτηριστική. Στο συγκεκριμένο όμως, η φράουλα κερδίζει με διαφορα!

 

Στην υγειά μας!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φράουλες

1 κιλό ζάχαρη

700 ml ούζο Πλωμαρίου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω και κόβω τις φράουλες σε ροδέλες.

Σε ένα μπωλ, βάζω μία στρώση φράουλες, μία στρώση ζάχαρη.

Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά και περιχύω με το ούζο.

Σκεπάζω το μπωλ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες.

Στη συνέχεια, ανακατεύω το μίγμα κάθε 2 ώρες περίπου και το ξαναβάζω στο ψυγείο.

Κάθως οι ώρες περνούν, θα παρατηρήσετε ότι η ζάχαρη λιώνει όλο και περισσότερο.

Το λικέρ είναι έτοιμο όταν η ζάχαρη λιώσει τελείως.

Έπειτα σουρώνουμε το μίγμα, λιώνουμε τις φράουλες που έμειναν και ξανασουρώνουμε.

Τέλος, τοποθετούμε μία στρώση βαμβάκι στο σουρωτήρι και ξαναπερνάμε το λικέρ ούτως ώστε να γίνει τελείως διαυγές.

Το διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο για να μην χάσει το χρώμα του.

Άντε! Τί κάθεσαι; Ξεκίνα! Οι φράουλες είναι στην εποχή τους!

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Δες κι αυτά:

Summer Kiss Millefeuille… το θεϊκό! Panacotta… The White Queen!

0 Σχόλια

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!



Άσε ένα σχόλιο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.

Click here to cancel reply.

  1. Όνομα (απαραίτητο)

    Mail (απαραίτητο)

    Website

    Σχόλιο

  • Κατηγορίες

    • Γενικά
    • Σαλάτες
    • Ορεκτικά
    • Κυρίως πιάτα
    • Επιδόρπια
  • Tag Cloud

    • Basmati cake oreo video αρακάς αρμπαρόριζα αυγά γλυκό εύκολο ζαχαρούχο γάλα ζελέ καραμέλα κασέρι κομπόστα κοτόπουλο κρέμα κρασί κρεμμύδι λαδερά λαχανικά λικέρ μανιτάρια μελιντζάνα μοσχάρι μπανάνα μπισκότα ντομάτα ομελέτα ούζο πήλινο παγωτό πατάτα πιπεριά πιπεριές πουρές σαντιγύ σκόρδο σοκολάτα σπαράγγια ταμπάσκο φέτα φράουλα χριστούγεννα ψωμί όσπρια
  • Τελευταία Σχόλια

    • marizza on Τα Γιουβαρλάκια της μαμάς
    • marizza on Εμπρός καλό μου Καλικαντζαράκι!
    • Emily on Πατατοσαλάτα με σουμάκ
    • Xenia on Red velvet cake
    • marizza on Red velvet cake
  • Συνεργοί

    • Dog Thoughts…
    • Exit The Box
    • Kokalo.com
    • Soundscoop
    • ΟΙΚΟδιδασκαλία
    • Πόπη Παπαναστασίου
    • Τάκης Μπουγιούρης
© 2008 Cooking 30's - Kitchen adventures
The Papercut theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes